Uppfödning av Gotlandsruss

Senaste nytt

1

2

2015/09/07

Panter är såld

Panter kommer att stanna på Gotland då Gerty Johnsson. Hon kommer att ta över ägandet och vi har därmed blivit av med vår avelshingst. Sorgligt på ett sätt men samtidigt bra då han på en enda sommar på Gotland fått fler ston att betäcka än han fick under de 6 år vi har ägt honom.

Vi önskar Panter och hans nya ägare all lycka till

 

Tusens Monmyra M utlånad

Under Kriterien kommer Monmyra att flytta söderut. Hon kommer att få tävla i ponnytrav hos en ponnykusk vid namn Amanda Frick. Där ska hon vara i ett år till en början och om allt går bra så stannar hon där tills tävlingssäsongen som 5 - åring är slut.

Vi önskar även Amanda lycka till tillsammans med vår fina Monmyra.

 

3

 

.

 

 

 

 

2013

Planer och mål inför 2013

Kuskarna:

Lovisa kommer att tävla sin egen Jarita men hon kommer sannolikt även tävla Montró och Panter också i trav.

Thilda är numera för gammal för shettis så hon får i år i första hand rida monté på våra hästar. Förmodligen kommer hon även få prova på att köra Panter i några lopp också.

Sara ska tävla shettisen Qalazpuff helt ensam i år. Kanske kommer QP även göra någon start i monté i också men det beror på om hon gillar det och om vi hittar en lämplig ryttare.

Om Fanny skulle få för sig att hon skulle vilja tävla lite så blir det nog sannolikt att hon tar Montró. Men eftersom Fannys intresse för travet och hästar har svalnat en hel del så kommer hon ev enbart köra de lopp hon måste för att få behålla sin licens.

Ponnyerna:

Montró kommer tillbaka till tävlingsarenorna igen. Målet för henne i år är att gå under 2 minuter i monté, vara med på monté-SM och gå ner under 1.50 i trav.Gör hon det får hon även starta i Guldstoet om hon kommer med. Det är inga omöjliga krav då hon länge haft kapaciteten för det och förhoppningsvis har hon nu mognat efter att hon har fått föl.

Några hopptävlingar hoppas vi också på att hon kommer ut på och där bör hon fixa en bana i Lätt B i år.

Panter hoppas vi ska gå under 2 minuter, något han borde göra så fort vi får ordning på hans humör. Några starter i monté och rekordsänkning där också borde inte vara omöjligt. Inom dressyren hoppas vi att han nu ska vara så koncentrerad att han kan göra en godkänd ritt för både Thilda och Alva (som ska rida honom på större tävlingar hoppas vi) Kanske hinner han med någon liten hopptävling också.

Jarita har som första mål att gå under 2.10 men en tid ner mot 2 minuter borde inte ligga så långt bort heller. Någon seger vore inte helt fel heller. Gärna i något insprängt lopp. Det vore roligt.

Qalazpuff hoppas vi ska fortsätta utvecklas så som hon gjort i år och en tid ner mot 2.35 borde inte vara omöjligt. Vi hoppas hon ska kunna starta i 5 - årmästerskapet i år.

Monita har ju slutat tävla men vi hoppas vi ska kunna få upp henne och Umil i sådan kondition att de ska kunna deltaga i några träningstävlingar i alla fall. Ev. kommer Monita att betäckas igen.

Båda fölisarna skall börja tömköras till hösten.

Stuteri Tusen