Uppfödning av Gotlandsruss

Senaste nytt

1

2

2015/09/07

Panter är såld

Panter kommer att stanna på Gotland då Gerty Johnsson. Hon kommer att ta över ägandet och vi har därmed blivit av med vår avelshingst. Sorgligt på ett sätt men samtidigt bra då han på en enda sommar på Gotland fått fler ston att betäcka än han fick under de 6 år vi har ägt honom.

Vi önskar Panter och hans nya ägare all lycka till

 

Tusens Monmyra M utlånad

Under Kriterien kommer Monmyra att flytta söderut. Hon kommer att få tävla i ponnytrav hos en ponnykusk vid namn Amanda Frick. Där ska hon vara i ett år till en början och om allt går bra så stannar hon där tills tävlingssäsongen som 5 - åring är slut.

Vi önskar även Amanda lycka till tillsammans med vår fina Monmyra.

 

3

 

.

 

 

 

 

Vilka är då vi?

Stuteri Tusen är namnet på vårt stuteri som vi fick registrerat i juni 2007. Målet är att föda upp trevliga, användbara och exteriört bra russ.

 

Stuteriets uppfödningar kommer att betecknas med ett "M" efter namnet, då "M" är den romerska beteckningen för 1000. "M":et kommer ifrån Malena, som startade stuteriet och hennes ston; Monita och Montró, som kommer att vara grunden till stuteriet.

 

På hösten 2010 kände vi oss mogna för att ha en egen hingst och Panter 593 köptes in från Börje Johansson på Gotland.

 

Nu kände vi oss som ett riktigt stuteri.

 

Vi kommer inte kunna föda upp mängder med föl då vi inte har tillräckligt med utrymme just nu men om det är någon som skulle vilja låna magarna från våra ston någon gång i framtiden så kan det vara ett alternativ.

 

VI har hittills fött upp en shetlandsponny (Mad Max f.-04) och fyra russton (Montró f.-05 ; Tusens Måntuva M f.-12; Tusens Måntoka M f.-12; Tusens Monmyra M f.-14)

 

Vi som jobbar med stuteriet

Malena är den som står som företrädare men vi är fler som är involverade i detta arbete. Vi presenterar oss här:

 

Malena: f.1986 utbildad lärare i idrott och hälsa för alla stadier (försk.-gymn.) Jobbar i Strängnäs som idrottslärare på en 1-6-skola.

ST-utbildad travinstruktör, har jobbat i travskolan sen 15 års ålder som travskoleledare med bl.a. egna montékurser, jobbat i travstall i USA (2005-2006), jobbat i travstall (för proffstränare) i 3 år, har rid-kör och tränarlicens inom travet. Är utbildad måldomare för ponnytravet. Malena har tävlat framgångsrikt i ponnytrav med framförallt hennes egna Tejas Monita.

 

Ann: f. 1960 utbildad adjunkt i matematik, fysik och kemi. Jobbar på Komvux i Eskilstuna. Har tidigare ägt ett par halvblod (Anastazia f.-86 och Dimma f.-96). Jobbar ibland som ekipagekontrollant eller bandomare på ponnytravet. Hjälper till med fodringar och transporteringar av ponnysarna.

Fanny: f. 1990 pluggar till sjuksköterska på Mälardalens Högskola.. ST-utbildad travskoleledare och har jobbat en del med det. Tävlat framgångsrikt i ponnytrav med bl.a Umil som hon vann monté-SM med 2001.

 

Våra stalltjejer:

Lovisa: f.-92 Studerar på Mälardalens Högskola och jobbar extra på McDonald. ST-utbildad travskoleledare och har jobbat lite med det.Tävlar fortfarande i ponnytrav med våra ponnys samt sina egna russ Tejas Jarita och Tusens Måntoka M . Har varit hos oss sedan 2005. Tog ponnytravlicens 2006. Största framgången är andraplatsen i Monté SM med Pepito II 2007; deltagande i Kriteriet 2008 med Tejas Jarita och vinst på Sundsvall lilla Open Trot med Montró 2014.

Thilda: f.-97 Går första året i Rekarnegymnasiet. Började rida våra ponnysar 2009. Tog ponnytravlicens samma år. Äger och tävlar våra ponnysar samt sin egen Tusens Måntuva M. Största framgångar är deltagande i Ponny Elit Veckan 2013; deltagande i Monté-SM med Montró, Deltagande i Kriteriet med Tusens Måntuva M 2015.

Sara: f.-98 Går i igrundskolan i Torshälla och började rida våra ponnysar 2009. Tog ponnytravlicens samma år. Hoppar in och tävlar då tilfälle bjuds. Största framgångar är 5:a på 5-årsmästerskapet 2013 med Solos Qalazpuff.

 

I famlijen finns två medlemmar till, som numera inte jobbar något alls med ponnysarna:

Thord: f.-57 Utbildad adjunkt i fysik,matematik och kemi men jobbar på IBM. Har varit ekonomisk sponsor till sina barn i många år men har även jobbat som kassör i EPS-styrelse under 5 år. Jobbat som måldomare i ponnytravet. Har ägt ett russ och varit delägare till ett varmblod.

David: f.-88 Färdig civilingenjör boendes i Uppsala. Har jobbat med målkameran på både ponnytrav- och travdagar.

Stuteri Tusen