Uppfödning av Gotlandsruss

Senaste nytt

1

2

2015/09/07

Panter är såld

Panter kommer att stanna på Gotland då Gerty Johnsson. Hon kommer att ta över ägandet och vi har därmed blivit av med vår avelshingst. Sorgligt på ett sätt men samtidigt bra då han på en enda sommar på Gotland fått fler ston att betäcka än han fick under de 6 år vi har ägt honom.

Vi önskar Panter och hans nya ägare all lycka till

 

Tusens Monmyra M utlånad

Under Kriterien kommer Monmyra att flytta söderut. Hon kommer att få tävla i ponnytrav hos en ponnykusk vid namn Amanda Frick. Där ska hon vara i ett år till en början och om allt går bra så stannar hon där tills tävlingssäsongen som 5 - åring är slut.

Vi önskar även Amanda lycka till tillsammans med vår fina Monmyra.

 

3

 

.

 

 

 

 

 

 

Genom alla år har vi haft en hel del hästar som vi jobbat med på olika sätt. En del av de vi tävlat kommer vi att presentera här.

Triztan: Honom köpte vi som treåring och Malena tävlade honom i några år innan Fanny tog över honom. Han såldes sedan till Finland

Madicken Engström: En shettis som Malena köpte tilsammans med sin kompis. När Malena blev för gammal tog Fanny över tömmarna. De var dessutom mycket framgångsrika i monté. Andréa Nörby lånade henne ett par år och tävlade henne i främst monté innan vi sålde henne. Numera går hon som ridskoleponny på en mycket liten ridskola och tävlas i fyrspann.

Glöder: Köptes till Fanny då hon var 11 år. Glöder var då en liten 1-års hingst. De tävlade tillsammans i både trav och monté. Tyvärr blev han sjuk och vi var tvungna att ta bort honom endast 8 år gammal.

Fanny Leaf: Detta skulle bli Fannys nya tävlingsponny efter Glöder. Vi köpte henne som 1-åring men innan hon var i tävlingsbar ålder hade Fanny tröttnat på att tävla. Hon såldes som 5-åring som ridponny men kom så småningom till travet igen och hamnade på travskolan i Rättvik. Men där trivdes hon inte riktigt men där fann hennes nuvarande familj henne och tycke uppstod och efter ett halvår på travskolan köptes hon av den familjen. Hon utvecklas hela tiden.

Trojka Viking: Trojka var här på station och blev pappa till vår Montró. Då han ändå var här fick han tävla sitt sista år på travet. det gjorde han tillsammans med Malena.

Kålmans Polara: När Malenas ponny, Monita, var dräktig lånade hon Polara. Polara var en liten fuxtjej som kom till oss liten och rädd. Men efter att ha kört henne och byggt upp förtroendet lyckades de ta 4 segrar och en andraplats tillsammans under det året.

Troya Viking: Troja kom till oss som 3-åring men började inte tävla förrän hon var 4 då hon behövde växa till sig mentalt. Malena tävlade henne i trav och hon gick 2.15 som 4-åring. Efter den säsongen åkte hon hem igen.

Tinka Viking: Under c:a ett år tävlad Malena Tinka åt hennes ägare, innan Monita gick under två minuter. Det var också Malena som körde Tinka under två minuter för första gången. De vann några lopp ihop.

Yoanna: Denna lilla envisa ponny var Fannys projekt. Hon tävlades och tränades av Fanny under en säsong men lämnades tillbaka till ägaren efter avslutad säsong.

Tejas Primona: Denna ponny var en av Fannys favoriter. De tävlade tillsammans i både trav och monté och trivdes tillsammans. De vann två lopp ihop under samma säsong. Primona var här i flera omgångar innan hon togs bort av ägaren pga sjukdom.

Hjolanta Viking: Var hos oss under en sommar och tävlades av främst Fanny i trav. Andrea Nörby red några montélopp där de placerade sig bra. Hjolanta köptes sedan flera år senare av Alva Törnkvist som fortsatt tävla henne i trav och monté med segrar i båda diciplinerna.

 

Hästar vi haft i träning

 

Stuteri Tusen