Uppfödning av Gotlandsruss

Senaste nytt

1

2

2015/09/07

Panter är såld

Panter kommer att stanna på Gotland då Gerty Johnsson. Hon kommer att ta över ägandet och vi har därmed blivit av med vår avelshingst. Sorgligt på ett sätt men samtidigt bra då han på en enda sommar på Gotland fått fler ston att betäcka än han fick under de 6 år vi har ägt honom.

Vi önskar Panter och hans nya ägare all lycka till

 

Tusens Monmyra M utlånad

Under Kriterien kommer Monmyra att flytta söderut. Hon kommer att få tävla i ponnytrav hos en ponnykusk vid namn Amanda Frick. Där ska hon vara i ett år till en början och om allt går bra så stannar hon där tills tävlingssäsongen som 5 - åring är slut.

Vi önskar även Amanda lycka till tillsammans med vår fina Monmyra.

 

3

 

.

 

 

 

 

Im memoriam

Bonnie f. 19..

Henne lånad vi som 32 åring då Malenas Monita ännu inte var inriden. Efter att ha varit foderhäst till våra grannar flyttade hon sedan till ett pensionärsboende i Västerås. Där dog hon i sömnen liggandes i en skogsglänta på våren.

Bonnie blev 35 år gammal.

Galax f.

Detta var en liten hingst som blev Fannys första låneponny och läromästare. Han bodde hos oss tills han också åkte till pensionärsboendet i Västerås. Där levda han sina sista dagar tillsammans med sin älskade fru,, Bonnie. Ett år efter Bonnies död avlivades Galax då han började magra ur.

 

Glöder f. 2000

Detta var Fannys första egna russ. Han kom till oss som en liten tanig ettåring. Men han växte till sig och blev en mycket vacker ponny.

Fanny tävlade honom tills han inte längre gick att köra eller rida. det visade sig att han hade en tumör vilket gjorde honom persolighetsförändrad.

Glöder avlivades här hemma i december 2008. Han blev bara 8 år.

 

 

 

 

 

Vi som jobbar med stuteriet

Malena är den som står som företrädare men vi är fler som är involverade i detta arbete. Vi presenterar oss här:

 

Malena: f.1986 utbildad lärare i idrott och hälsa för alla stadier (försk.-gymn.) Jobbar i Strängnäs som idrottslärare på en 1-6-skola.

ST-utbildad travinstruktör, har jobbat i travskolan sen 15 års ålder som travskoleledare med bl.a. egna montékurser, jobbat i travstall i USA (2005-2006), jobbat i travstall (för proffstränare) i 3 år, har rid-kör och tränarlicens inom travet. Är utbildad måldomare för ponnytravet. Malena har tävlat framgångsrikt i ponnytrav med framförallt hennes egna Tejas Monita.

 

Ann: f. 1960 utbildad adjunkt i matematik, fysik och kemi. Jobbar på Rinmangymnasiet i Eskilstuna. Har tidigare ägt ett par halvblod (Anastazia f.-86 och Dimma f.-96). Jobbar ibland som ekipagekontrollant eller bandomare på ponnytravet. Hjälper till med fodringar och transporteringar av ponnysarna.

Fanny: f. 1990 pluggar och jobbar just nu på MAX Hamburgare. ST-utbildad travskoleledare och har jobbat en del med det. Tävlat framgångsrikt i ponnytrav med bl.a Umil som hon vann monté-SM med

Stuteri Tusen